این روزها خرید و فروش بیشتر به صورت آنلاین انجام میشود، اما خب همیشه این ریسک وجود دارد که کالایی که می خرید فیک باشد.
به همین خاطر، مخصوصا برای محصولات شیائومی، چک کردن اصالت اونها خیلی مهم به نظر می رسد. همانطور که میدونید، شیائومی فقط گوشی هوشمند تولید نمی کند، بلکه محصولات متنوعی رو در تمام زمینه ها به کاربرهاش ارائه میدهد.
محصولاتی مثل: هدفون شیائومی، ایرپاد شیائومی،آداپتور و شارژر شیائومی، ساعت هوشمند شیائومی ، تلویزیون هوشمند شیائومی و…
دلیل اصلی محبوبیت زیاد شیائومی هم سیاست قیمت گذاری مقرون به صرفه اون هست.
در این مقاله از فروشگاه هزار تل قصد داریم نحوه تشخیص اصالت محصولات شیائومی را با شما در میان بذاریم ، پس با ما همراه باشید.
محصول پیشنهادی: انواع هندزفری | ایرپاد شیائومی
روش های تشخیص اصالت محصولات شیائومی
قیمتهای مناسب و مقرون به صرفه شیائومی در کنار رضایت مندی برای کاربران یه مشکل مهم برای اون ها ایجاد میکند، اونم تقلبه!
دسترسی به محصولات شیائومی با قیمتهای به صرفه خیلی خوبه. اما یه سری افراد سودجو هم هستد که محصولات فیک شیائومی رو با قیمتهای حتی پایینتر میفروشند. مشکل اینجاست که این محصولات تقلبی خیلی شبیه به محصول اصل و اورجینال شیائومی هستند و ممکنه کاربر یا مشتری را هنگام حرید گول بزند.
حالا چیکار کنیم تو این تله نیفتیم؟
چجوری بفهمیم محصول شیائومی اصل هست یا نه؟
خب، خوشبختانه راه های مختلفی برای تشخیص اینکه محصول شیائومی شما اصل هست یا نه وجود دارد:
• بررسی آنلاین: اگه محصول شما به غیر از گوشی های هوشمند شیائومی باشد، میتونید از طریق یه وبسایت برای چک کردن اصالتش استفاده کنید.
• بررسی با سریال نامبر: اگه یه گوشی هوشمند شیائومی دارید، میتونید با استفاده از شماره سریال اون رو بررسی کنید.
• بررسی از طریق MIUI: حتی میتونید با چک کردن نسخه MIUI گوشیتون، اصالتش رو تا حدودی تایید کنید.
• بررسی از طریق سایت وزارت صمت چین: از اونجایی که محصولات شیائومی ساخت چین هستند، میتونید برای گوشی های هوشمندتون از سایت استعلام اصالت وزارت صمت چین هم استفاده کنید.
استفاده از ابزار تشخیص اصالت محصولات شیائومی
شیائومی برای اینکه خیال شما رو از بابت اصالت کالای خریداری شده راحت کند، یه ابزار آنلاین دارد که با این ابزار میتونید هر موقع که شک کردید کالای خریداری شده اصل نیست، به راحتی آنلاین اون رو بررسی کنید.
این ابزار دو تا روش برای تشخیص داره:
1. کد امنیتی ۲۰ رقمی: این کد برای تمام محصولات شیائومی، به غیر از گوشی و تبلت، قابل استفاده است.
2. بررسی با IMEI یا سریال نامبر: این روش فقط برای گوشی و تبلت های شیائومی کاربرد دارد. IMEI رو میتونین با شماره گیری *#06# روی گوشی پیدا کنید
بنابراین بسته به نوع محصولی که دارید، میتونید از یکی از این دو روش برای بررسی اصالت اون تو سایت شیائومی استفاده کنید.
با استفاده از کد امنیتی ۲۰ رقمی به راحتی می توانید اصالت محصولات شیائومی را بررسی کنید. روی جعبه محصول شیائومی که خریداری می کنید، یک نوار (باندرول) با لوگوی Mi وجود دارد. کد امنیتی محصول شما، عدد ۲۰ رقمی زیر این نوار است.
تمام محصولات شیائومی از جمله گوشی های شیائومی، پاوربانک Mi، ساعت Mi، دستبند Mi و اسکوتر برقی Mi دارای این نوار و کد امنیتی ۲۰ رقمی هستند. به این ترتیب، اصالت محصول شیائومی شما تایید می شود و از هرگونه جعل یا تقلبی جلوگیری می شود.
تایید اصالت با IMEI و سریال نامبر را چگونه انجام دهیم؟
برای استعلام با IMEI و سریال نامبر به سایتی نیاز دارید که در اونجا این کدها رو وارد کنید.
برای این کار در گوگل عبارت سایت رسمی شرکت شیائومی را به فارسی جستجو کنید و وارد این سایت شوید.
https://www.mi.com/
تو این سایت، بعد از وارد کردن IMEI یا سریال نامبر و پر کردن فیلدهای دیگر (مثل برند و مدل دستگاه)، استعلام انجام میشود و اطلاعات مربوط به دستگاه شما رو نشان میدهد. اگر اطلاعات دریافتی با مشخصات دستگاه شما مطابقت داشته باشه، میتونید از اصل بودن محصولتون مطمئن بشید.
تایید اصالت با نسخه MIUI
یکی دیگر از راههای چک کردن اصالت محصولات شیائومی، بررسی نسخه MIUI اونهاست. همونطور که میدونید، MIUI رابط کاربری اختصاصی شیائومی برای گوشيها و تبلتهای این شرکت هست. هر دستگاه شیائومی یه کد اختصاصی برای نسخه MIUI خودش رو دارد. این کد معمولا ۷ حرفیه و فقط برای نسخههای پایدار MIUI معانی خاصی داره.
حرف اول این کد، نشون دهنده نسخه اندروید اجرا شده روی دستگاهه. مثلا “S” برای اندروید ۱۲، “R” برای اندروید ۱۱، “Q” برای اندروید ۱۰ و “P” برای اندروید ۹ استفاده میشود.
این حروف در اصل مخفف اسمهایی هستن که گوگل برای هر نسخه اندروید انتخاب کرده. اگر دوست دارین در مورد این موضوع بیشتر بدونید در گوگل درباره این حروف جستجو کنید تا اطلاعات بیشتری رو بدست بیارید.
دو حرف بعدی کد اختصاصی مدل دستگاه هستن. مثلا کد مدل Mi 9 SE (grus) “FB” و کد مدل Mi 10T (apollo) “JD” است.
چهارمین و پنجمین حرف، کد منطقهای دستگاه رو نشون میدن. مثلا “CN” نشانهی دستگاههای مخصوص چین، “MI” برای دستگاههای گلوبال و “TR” برای دستگاههای مخصوص ترکیه است.
دو حرف آخر هم کد اپراتور سیمکارت رو مشخص میکنن. دستگاههای مخصوص اپراتورهای خاص، نسخههای ویژهای از MIUI رو دریافت میکنند. مثلا دستگاههای Vodafone یه کد مدل “VF” دارند.
دستگاههای آنلاک (بدون قفل اپراتور) با عبارت “Unlocked” و کد مدل “XM” شناخته میشوند که اکثر دستگاههای فروخته شده این کد رو دارند.
بنابراین، هر دستگاه شیائومی یه کد ۷ رقمی مخصوص نسخه MIUI دارد. مثلا یه دستگاه Redmi K50 (rubens) آنلاک برای منطقه چین که اندروید ۱۲ روش نصب باشد، کد نسخه MIUI اون میشود (“SLNCNXM”).
توجه کنید که این کد صرفا برای مثال است و ممکنه برای مدلهای مختلف شیائومی متفاوت باشد.
نکات مهم در بررسی با نسخه MIUI
وقتی برای تشخیص اصالت محصول از کد نسخه MIUI استفاده میکنید، یه نکتهی مهم رو باید در نظر داشته باشید. اونم اینه که بعضی از محصولات شیائومی ممکنه رام (ROM) فیک داشته باشند.
این دستگاهها دیگر اصل محسوب نمیشوند و آپدیتهای رسمی رو هم دریافت نخواهند کرد. راه شناسایی این دستگاهها، وجود یه عدد اضافی در انتهای کد نسخه MIUI هست.
همونطور که میدونید، نسخههای توسعهدهنده (Developer) رابط کاربری MIUI، کد ۵ رقمی دارند. نسخههای پایدار MIUI هم ۴ رقمی هستند . اما اگر روی یک دستگاه، نسخهی پایدار (Stable) ۵ رقمی یا نسخهی توسعهدهنده (Developer) ۴ رقمی دیدید، بدونید که رام اون دستگاه فیک هست.
نکاتی برای جلوگیری از خرید محصولات تقلبی شیائومی
راههای بهتری هم برای اینکه اصلا گرفتار چک کردن اصالت محصول نشوید وجود دارد.
از سایت ها و فروشگاه ها نامعتبر خرید نکنید و فریب قیمت پایین برخی فروشگاه ها ی اینترنتی را نخورید.
حتی المقدور سعی کنید از سایت ها و فروشگاه هایی که نمایندگی رسمی شیائومی را در ایران و حتی در استان و شهر شما دارند خرید خود را انجام دهید.
و در نهایت اگر قصد خرید محصولات دسته دوم شیائومی را دارید از روش های گفته شده در این مقاله برای اطمینان از اصالت کالا استفاده کنید.
محصول پیشنهادی: شارژر شیائومی ۳۳ وات