انتخاب شارژر و کابل شارژ انواع گوشی موبایل| هزار تل
انتخاب بهترین شارژر برای گوشی هوشمند و سایر گجتهای شما همیشه کمی دردسرساز بوده است و تمایل روزافزون شرکت های سامسونگ و اپل آیفون گوشیهای همراه برای حذف شارژر از جعبه دستگاه، این روند را پیچیدهتر کرده است.
وجود استانداردهای مختلف شارژ، انواع کابل و اصطلاحات خاص برندها، قطعا به محدود کردن نیازهای شما کمک نمیکند. شارژ کردن تلفن به اندازهی کافی ساده است – کابل USB-C را به هر پریز یا درگاه قدیمی وصل کنید.
اما آیا گوشی موبایل واقعا با سرعت بالا شارژ میشود یا به بهترین شکل ممکن کار میکند؟
متأسفانه، هیچ راه تضمینی برای دانستن این موضوع وجود ندارد.
در این بخش از فروشگاه هزار تل قصد داریم تا به شما در خرید شارژر انواع گوشی موبایل کمک کنیم
پس تا انتهای این مقاله همراه ما در هزار تل باشید.
پس از خواندن این مقاله، شما به طور کامل برای انتخاب بهترین شارژر برای گوشی هوشمند، لپتاپ و سایر گجتهای جدید خود تصمیم بهتری خواهید گرفت.
محصول پیشنهادی: شارژر 45 وات سامسونگ
نکات کلیدی انتخاب شارژر مناسب برای گوشی اندروید:
- توان (وات): میزان توان مورد نیاز گوشی خود را بر حسب وات (W) بیابید. این اطلاعات معمولاً در مشخصات یا دفترچه راهنمای گوشی ذکر شده است. طیف توان شارژ رایج بین 18 تا 80 وات است و برخی برندها مانند وان پلاس از 120 وات نیز فراتر میروند.
- پروتکل شارژ: پروتکل شارژ پشتیبانی شده توسط دستگاه خود را شناسایی کنید. اگر اختصاصی باشد، مانند SuperVOOC شرکت اوپو، ممکن است نیاز به تهیه شارژر از همان برند داشته باشید. پروتکل های رایج در بازار مانند USB Power Delivery (PD) به شما امکان استفاده از طیف وسیعتری از شارژرها از برندهای مختلف را میدهند.
- انتخاب شارژر: شارژری را انتخاب کنید که با نیاز به توان و پروتکل شارژگوشی شما مطابقت داشته باشد.
دستگاههای متعدد: اگر قصد دارید چندین دستگاه را به طور همزمان شارژ کنید، اطمینان حاصل کنید که شارژر توان کافی برای توزیع بین تمام پورتهای خود را دارد و هر پورت از استانداردهای مورد نیاز دستگاههای شما پشتیبانی میکند.
به عنوان مثال گوشی آیفون را در نظر بگیرید
iPhone 15: به شارژر و کابل USB-C مشابه دستگاههای اندرویدی نیاز دارد.
iPhone 12، 13 و 14: از شارژر و کابل Lightning استاندارد استفاده میکنند.
قبل از اینکه وارد اصل مطلب این نوشته شویم، باید به چند تعریف اشاره کنیم.
اول اینکه، ما از اصطلاحات “شارژر دیواری” و “آداپتور برق” به جای هم برای اشاره به واحد متصل به برق که از طریق آن می توانید گوشی خود را شارژ کنید، استفاده می کنیم.
شارژر های type-c و usb-c چه نوع شارژر های هستند؟
شارژرهای USB-C یا Type-C به شارژرهایی با پورت USB-C گفته می شود که برای شارژ دستگاه شما به کابل USB-C نیاز دارند. شارژرهای قدیمیتر ممکن است همچنان دارای پورتهای USB-A باشند، در حالی که مدلهای قدیمیتر اپل از پورتهای Lightning در دو طرف شارژر و گوشی استفاده میکنند.
گوشیهای هوشمند اغلب یک نشانگر عمومی مانند «شارژ سریع» یا «شارژ فوری» به شما میدهند، اما این همیشه مفید نیست. برای مثال، Google Pixel 7 صرف نظر از اینکه به شارژر 9 وات یا 30 وات متصل باشید، عبارت «شارژ سریع» را نمایش میدهد. این اصلا کمکی نمی کند.
محصول پیشنهادی: شارژر 25 واتی اصلی سامسونگ
نکات کلیدی برای انتخاب بهترین شارژر گوشی
- هنگام انتخاب آداپتور مسافرتی، هاب شارژ، پاوربانک یا شارژر بی سیم برای گوشی خود، دو نکته کلیدی وجود دارد که باید در نظر بگیرید.
- اولین مورد میزان قدرتی است که نیاز دارید. خوشبختانه، شرکت های سازنده همچون سامسونگ، اپل ، شیائومیو … اغلب حداکثر توان شارژ گوشی موبایل را در برگه مشخصات ذکر می کنند.
- USB-C برای شارژ کردن هر وسیلهای، از هدفون گرفته تا لپتاپهای قدرتمند، کاربرد دارد.
به طور کلی، توان مورد نیاز برای شارژ گوشیهای هوشمند از 18 تا 150 وات متغیر است، در حالی که تبلتها تا 45 وات نیاز دارند. جدیدترین لپتاپها حتی ممکن است امکان شارژ 240 وات از طریق USB-C را ارائه دهند. در نهایت، گجتهای کوچکتر مانند هدفون معمولاً با شارژرهای 10 واتی ساده کار میکنند.
- نکته دوم، استاندارد شارژ مورد نیاز برای رسیدن به این سطح از توان است. این بخش کمی پیچیدهتر است، زیرا دستگاهها اغلب از چندین استاندارد پشتیبانی میکنند که قابلیتهای توان متفاوتی را ارائه میدهند . به ویژه گوشیهای هوشمند چینی با قابلیت شارژ فوقالعاده سریع که از استانداردهای اختصاصی برای ارائه سطوح توان بسیار بالا استفاده میکنند. خوشبختانه، این گوشی ها همچنان با شارژر همراه هستند. با این حال، اگر قصد خرید یک هاب شارژ چندگانه یا پاوربانک را دارید، بهتر است از پروتکل شارژ پشتیبان مطلع باشید.
شارژ سریع نیازمند یک آداپتور با پروتکل و میزان وات صحیح است.
به طور کلی، سه دسته وجود دارد که تمام استانداردهای شارژ گوشیهای هوشمند در آنها جای میگیرند:
- : USB Power Delivery (USB PD) رایجترین استاندارد شارژ USB-C برای گوشیها، لپتاپها و سایر وسایل است. USB PD انواع مختلفی دارد، اما نکتهی اصلی این است که بررسی کنید آیا گوشی شما به پروتکل پیشرفتهی PPS نیاز دارد یا خیر. شارژ سریع 4 و 5 شرکت کوالکام با این استاندارد سازگار هستند و به همین دلیل معروفیت زیادی در بین کاربران دارند.
معادل این فناوری در دنیای شارژ بیسیم است. برخی از برندها علیرغم استفاده از USB PD، از نامهای تجاری خاص خود استفاده میکنند، مانند شارژ فوقالعاده سریع سامسونگ.
اختصاصی: از استانداردهای شارژ خاص تولیدکننده (OEM) برای دستیابی به سرعتهای بالاتر از USB PD استفاده میشود. پشتیبانی اغلب به محصولات و پریزهای اختصاصی همان شرکت محدود میشود، بنابراین به ندرت پشتیبانی آنها را در پریزها و هابهای برندهای دیگر پیدا میکنید. نمونههایی از این موارد عبارتند از
- Warp Charge وانپلاس، SuperVOOC اوپو، HyperCharge شیائومی و SuperFast Charge هواوی.
- قدیمی: برخی از استانداردهای قبل از USB-C هنوز در بازار وجود دارند، به ویژه در گجتهای کممصرف و گوشیهای قدیمی. این موارد شامل Quick Charge 3، Apple 2.4A و Samsung Adaptive Fast Charging میشوند. این استانداردها به تدریج از بازار خارج شده اند، اما گاهی اوقات به عنوان پروتکل پیش فرض برای گجتهای مدرن، از جمله گوشیهای هوشمند اپل و سامسونگ استفاده میشوند.
فرمول جادویی برای شارژ سریع صحیح گوشی هوشمند یا لپتاپ USB-C شما، خرید یک آداپتور است که از استاندارد شارژ مورد نیاز پشتیبانی کند و در عین حال توان کافی را نیز ارائه دهد.
نحوه یافتن استاندارد شارژ صحیح گوشی مویایل چیست؟
با در نظر گرفتن نکات بالا، اگر گوشی شما از یک استاندارد شارژ اختصاصی استفاده می کند یا همراه با یک آداپتور عرضه می شود، با استفاده از پریز ارائه شده در جعبه یا در صورت عدم وجود آن، یک پریز مشابه که توان مشابهی را ارائه می دهد سریع ترین سرعت شارژ را خواهید داشت. استفاده مجدد از پریزهای دستگاه های قدیمی در صورت امکان ایده عالی است و همیشه ارزش امتحان کردن را دارد.
اگر گوشی شما بدون شارژر عرضه می شود یا به دنبال یک شارژر سازگار با تمام گجت های خود هستید، اطمینان از داشتن استاندارد شارژ صحیح کمی دردسر به همراه دارد. بهترین مکان برای شروع جستجوی شما، برگه مشخصات یا دفترچه راهنما گوشی است. با این حال، در اینجا هیچ تضمینی وجود ندارد برخی از شرکت های سازنده استاندارد شارژ مورد نیاز برای دستیابی به سرعت های بالا را ذکر می کنند، در حالی که برخی دیگر این کار را انجام نمی دهند.
با وجود تلاش این برندهای بزرگ، حتی در اینجا هم مشکلاتی وجود دارد. برای مثال، صفحه محصول اپل استانداردهای شارژ بیسیم را فهرست میکند اما این نکته را نادیده میگیرد که برای شارژ سریع سیمی به یک پریز USB Power Delivery نیاز دارید.
در همین حال، دفترچه راهنما گوگل مشخصات مورد نیاز را لیست میکند اما اینطور القا میکند که به یک شارژر 30 وات نیاز دارید، در حالی که Pixel 7 Pro بیش از 23 وات از هیچ شارژری دریافت نمیکند.
اگر به استاندارد شارژ اشاره نشده باشد، منطقی است که هر گوشی موبایلی را که در دو سال گذشته خریداری شده باشد، به نوعی از USB PD پشتیبانی کند، اگرچه ما متوجه شدهایم که حتی برخی از گوشیهای پرچمدار نیز این قابلیت را ندارند.
در رابطه با شارژ بیسیم، Qi برای اکثر دستگاههای مدرن به غیر از چند مدل با شارژ اختصاصی، یک انتخاب نسبتاً مطمئن است. ما همچنین منتظر عرضه گوشیهای هوشمندی هستیم که از پروتکل شارژ جدید Qi2 پشتیبانی میکنند، که حلقهای از آهنربا را اضافه میکند اما حداکثر سرعت شارژ را روی 15 وات نگه میدارد.
چگونه بهترین شارژر گوشی هوشمند را انتخاب کنیم؟
حالا که استاندارد صحیح و میزان وات مورد نیاز خود را میدانید، میتوانید این مشخصات را با آداپتوری که در نظر دارید مطابقت دهید. اگر قصد خرید یک آداپتور چند پورت، هاب شارژ یا پاوربانک را دارید، باید مطمئن شوید که تعداد کافی از پورتها نیازهای برق و پروتکل شما را برآورده میکنند.
هنگام در نظر گرفتن آداپتورهای چند پورت، توجه داشته باشید که هر پورت USB اغلب استانداردهای متفاوتی را ارائه میدهد و هنگام اتصال چندین دستگاه، باید توان شارژر را در نظر گرفت، که اغلب به صورت ناهموار تقسیم میشود. بنابراین در صورت امکان، قابلیتهای هر پورت را بررسی کنید.
همچنین میخواهید اطمینان حاصل کنید که حداکثر توان شارژر شما بتواند بار کامل مورد انتظار شما را تحمل کند. برای مثال، شارژ کردن دو گوشی 20 واتی از یک پریز نیاز به یک شارژر حداقل 40 واتی یا حتی 60 واتی برای کمی حاشیه ایمنی دارد. اغلب این کار با پاوربانکها و حتی بهترین شارژرهای قابل حمل امکانپذیر نیست، بنابراین تا جایی که میتوانید به دنبال توان بالاتر باشید.
پشتیبانی از USB PD و Quick Charge اکثر گوشیها را پوشش میدهد.
ممکن است شارژرهایی را نیز پیدا کنید که به فناوری شارژ( GaN نیترید گالیوم) اشاره میکنند. این مادهای است که به طور فزایندهای محبوب است اما ضروری نیست و به شارژرها کمک میکند تا با کارآمدی و خنککنندگی بیشتر، در عین حال جمعوجورتر عمل کنند. این یک ویژگی اضافی خوب است، به خصوص برای آداپتورهای با توان بالاتر.
اگر برای پیدا کردن اطلاعات صحیح با مشکل مواجه هستید یا میخواهید حداکثر موارد را پوشش دهید، شارژری را انتخاب کنید که از USB Power Delivery PPS و Qualcomm Quick Charge پشتیبانی کند.
این استانداردها اطمینان میدهند که برای اکثر قریب به اتفاق دستگاههای قدیمی و جدید، مناسب هستند. انتخاب یک مدل 60 وات یا بالاتر، همه چیز را از گوشی گرفته تا لپ تاپ را برای شما پوشش میدهد. همچنین اهمیت برندهای معتبر را دست کم نگیرید. شارژرهای اصلی و برندهای معتبر استانداردهای شارژ، ویژگیهای ایمنی و مدیریت برق چند گوشی موبایل را به درستی اجرا میکنند.
به چه شارژری برای گوشی آیفون نیاز داریم؟
اپل برای مدت طولانی تمایلی به تغییر سیستم شارژ آیفون نداشت. برای کسانی که آیفون 12، 13، 14 یا مدلهای قدیمیتر دارند، همچنان به یک شارژر و کابل شارژ با پورت و کانکتور لایتنینگ نیاز خواهید داشت.
اگر صاحب یک آیفون 15 هستید، خوشحال خواهید شد که بدانید کابل و شارژر USB-C شما میتواند گوشی شما را شارژ کند. حتی میتوانید از یک کابل اندروید برای شارژ آیفون 15 استفاده کنید.
این نکته قابل تعمل است که همه آیفونهای جدید از شارژ بیسیم پشتیبانی میکنند. بنابراین، اگر تمایلی به ارتقای شارژر سیمی خود ندارید، آیفون 15 و آیفون 14 هر دو از شارژ بیسیم پشتیبانی میکنند.
محصول پیشنهادی: شارژر 20 وات اپل آیفون
آیا میتوانم قدرت شارژ گوشی اپل خود را تست کنم؟
اگر شارژری خریدهاید اما مطمئن نیستید که به سریعترین سرعت ممکن گوشی شما را شارژ کند، تست کردن قدرت شارژ گوشی شما میتواند مشکلات را بهتر از تکیه صرف بر نشانگر شارژ مبهم گوشی شما تشخیص دهد. روشهای مختلفی برای انجام این کار وجود دارد، برخی رایگان هستند و برخی دیگر نیاز به سختافزار خاصی دارند.
ساده ترین روش تست قدرت شارژر گوشی موبایل
سادهترین راه استفاده از برنامهای است که اطلاعات دقیق شارژ باتری را به شما میدهد AccuBattery و Ampere ابزار خوبی برای نظارت بر باتری هستند و جریان و ولتاژ باتری را در حین شارژ به شما نشان می دهد. انتخاب خوبی است زیرا به طور خودکار میزان توان شارژر را محاسبه میکند.
کلام آخر
در این نوشته سعی کردیم با موارد و نکات مهمی که به آنها اشاره کردیم در انتخاب و خرید آداپتور و شارژر برای انواع گوشی شما را راهنمایی کنیم . برای اینکه شارژری متناسب با گوشی اندرویدی یا اپل ایفون یا هر گوشی که مدنظر دارید را تهیه کنید پیشنهاد می کنیم این مقاله را به دقت مطالعه کنید.
اگر شارژری خریدهاید، اما مطمئن نیستید که با بیشترین سرعت ممکن گوشیتان را شارژ میکند، تست کردن توان شارژ گوشی میتواند راهحل بهتری نسبت به اتکا کردن به نشانگر مبهم شارژ باتری گوشی باشد.
چند روش مختلف برای انجام این کار وجود دارد، برخی رایگان و برخی دیگر نیازمند تجهیزات خاصی هستند.
سادهترین راه استفاده از یک اپلیکیشن است که اطلاعات دقیقی از شارژ باتری به شما به عنوان مثال اپ های . AccuBattery و Ampere از جمله اپ های محبوب برای نظارت بر باتری هستند و در حین شارژ، جریان و ولتاژ باتری را نشان میدهند
برای به دست آوردن توان، این دو عدد را در هم ضرب کنید.
اما به طور کلی، برنامهها و اپ های موجود نمیتوانند به شما بگویند که حداکثر توان قابل تحمل گوشیتان چقدر است یا پروتکل شارژ فعلی را لیست کنند. این روشها همچنین به سطح توان گزارش شده توسط نرمافزار در باتری متکی هستند، که ممکن است کاملاً دقیق نباشد یا دقیقاً با توانی که به دستگاه میرسد مطابقت نداشته باشد.